top of page
  • ΗellasNet

Υψηλός ο ρυθμός κρατήσεων για τη Ρόδο από τις αγορές


Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι τουριστικές κρατήσεις για την επικείμενη σεζόν. Η επανεκκίνηση του τουρισμού στη Ρόδο θα γίνει στις 27 Μαρτίου και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η κίνηση αναμένεται να φθάσει στα επίπεδα του 2019 προ πανδημίας.

Πολύ καλή είναι σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού η ροή των κρατήσεων από τη Γερμανία και την Αγγλία (έως και τρεις φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με το 2021). Μουδιασμένες είναι όμως ακόμη οι σκανδιναβικές αγορές, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα επικρατήσουν στην αγορά του Ισραήλ, ενώ ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται πάνω από την αγορά της Ρωσίας (στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζουν ρόλο και οι γεωπολιτικές εξελίξεις).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TUI ανακοίνωσε ότι σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κως η Κρήτη και η Κέρκυρα, οι τιμές αυξάνονται ήδη και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η διαθεσιμότητα για το καλοκαίρι και τον Δεκαπενταύγουστο είναι ήδη περιορισμένη.

Επίσης, σύμφωνα με το διαδικτυακό πόρταλ, HolidayCheck η Ρόδος βρίσκεται στο top 5 των περιζήτητων προορισμών (μαζί με την Τουρκική Ριβιέρα και την Αίγυπτο που προβλέπεται να κάνουν το τουριστικό τους comeback), σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου.

Όπως έγραψε η «δ», ήδη έχουν προγραμματισθεί 23.268 πτήσεις τσάρτερ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, δείκτης που αν μη τι άλλο φανερώνει την υψηλή ζήτηση που υπάρχει από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών και των τουριστικών οργανισμών για τον προορισμό.

Πάντως, οι προετοιμασίες για την νέα σεζόν κορυφώνονται και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, φέτος θα δούμε νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως να ανάβουν τα φώτα (των ξενοδοχείων και των εποχικών επιχειρήσεων) στις τουριστικές περιοχές.

«Ο κόσμος βάζει την πανδημία σε δεύτερη μοίρα. Διψά για τα ταξίδια και αυτή η μεγάλη επιθυμία αποτυπώνεται άλλωστε από τους υψηλούς ρυθμούς κρατήσεων.

Το 2022 προβλέπεται ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τον ροδιακό τουρισμό.

Η σεζόν θα ξεκινήσει νωρίς. Στα τέλη Μαρτίου θα δούμε αναμμένα φώτα και μέχρι τον Μάιο θα υπάρχει πλέον μία πολύ καλή ροή επισκεπτών. Σε ποσοτικό επίπεδο τουλάχιστον, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα βρεθούμε προ απροόπτων», δήλωσε ο κ. Μιχαλάκης.


Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, δήλωσε ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες να δεχθεί φέτος η Ρόδος to 80-85% των επισκεπτών που προσέλκυσε το 2019 (περίπου 2,4 εκατομμύρια).

«Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πιστεύω ότι η Ρόδος μπορεί να δεχθεί το 80% με 85% των επισκεπτών που φιλοξένησε το 2019. Είναι ένας εφικτός στόχος. Εκτιμώ ότι η βάση θα είναι τα 2 εκατομμύρια τουριστών και ότι δύσκολα θα πέσουμε κάτω από αυτή. Εάν αυτό συνέβαινε, θα ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη», δήλωσε ο κ. Μιχαλάκης, χωρίς να αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να πλησιάσουν πολύ πιο κοντά στα νούμερα του 2019 οι αφίξεις. Πηγή: www.dimokratiki.gr

2 views0 comments
bottom of page