top of page
  • ΗellasNet

Υπό νέα διαχείριση το εμβληματικό ξενοδοχείο Grande Albergo Delle Rose στη Ρόδο


Tη διαχείριση του εμβληματικού ξενοδοχείου της Ρόδου Grande Albergo Delle Rose ανέλαβε η εξειδικευμένη εταιρεία H Modus & Amplio.


Το Grande Albergo Delle Rose, που σημαίνει «Ξενοδοχείο των Ρόδων» στα Ιταλικά, αποτελεί ένα ιστορικό ξενοδοχείο, μοναδικής αισθητικής και αρχιτεκτονικής αξίας, χτισμένο από τον Ιταλό κυβερνήτη Mario Lago στις αρχές του περασμένου αιώνα (1925-1927). Μεγαλοπρεπές και αριστοκρατικό, αποτελεί ένα στολίδι, Βυζαντινής, Αραβικής και Ενετικής αρχιτεκτονικής, σημείο αναφοράς, εδώ και δεκαετίες, στο χώρο της φιλοξενίας, όχι μόνο της Ρόδου αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.


Ιστορία


Το Grande Albergo Delle Rose, πάνω στη θάλασσα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Ενετικό Κάστρο των Ιπποτών και την Παλιά Πόλη της Ρόδου. Περιτριγυρισμένο από ένα μοναδικό κήπο με ρόδα και ιβίσκους, αποτέλεσε την απαρχή της αλματώδους τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.


Μέσα στις δεκαετίες της λειτουργίας του, την απαράμιλλη φιλοξενία του και τις πρωτοποριακές ανέσεις του απολάμβανε η αφρόκρεμα της εποχής και προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως ο Winston Churchill, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πολλοί άλλοι.


Το 1949, το εμβληματικό Grande Albergo Delle Rose αποτέλεσε το μέρος που υπογράφηκε η Συμφωνία Ειρήνης και κατάπαυσης πυρός του Αραβο-Ισραηλινού πολέμου. Μία ιστορική στιγμή που οδήγησε στη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ.


To 2002 ανακαινίστηκε πλήρως, ανακτώντας την αίγλη του παρελθόντος και υποδέχτηκε και πάλι το εκλεκτό του κοινό. Μετατράπηκε σε ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων με 33 πολυτελείς σουίτες, διακοσμημένες η κάθε μία με το δικό της ιδιαίτερο στυλ. Για 2 δεκαετίες χρησιμοποιείτο πρωτίστως για να καλύπτει τις ανάγκες των VIP πελατών του φημισμένου Καζίνου της Ρόδου, αλλά προσέφερε και στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μία μεγάλη ποικιλία επιλογών αναψυχής με τα εστιατόριά του και τις εντυπωσιακές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε.


Σήμερα


Τώρα, το θρυλικό Grande Albergo delle Rose εισέρχεται σε μία νέα δυναμική φάση. Υπό τη διαχείριση της Modus & Amplio και με την εμπειρία της νέας διευθύντριας, Δέσποινας Λατίφη, το Grande Albergo Delle Rose λειτουργεί πλέον ως ένα αυτόνομο ξενοδοχείο, ανοίγοντας τις πόρτες του στην αγορά του τουρισμού.

Διαθέτει33 Σουίτες με θέα στη θάλασσα ή στον κήπο, butler service, τρία εστιατόρια, πισίνα, συνεδριακή αίθουσα και ένα μοναδικής αισθητικής Ιστορικό Χαμάμ & Spa.


9 views0 comments
bottom of page