top of page
  • ΗellasNet

Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην πόλη της Ρόδου


Οι αγρότες της Νότιας Ρόδου σε συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο Γεννάδι αποφάσισαν να κατέβουν στην πόλη της Ρόδου με τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022.


Από χθες, αγρότες με τα τρακτέρ τους, βρέθηκαν στο πρώην δημαρχείο Νότιας Ρόδου προετοιμαζόμενοι για τη σημερινή συνέλευση. Μετά από συζήτηση, αποφάσισαν να κατηφορίσουν προς την πόλη της Ρόδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στους αγρότες που δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν να παράγουν. Μάλιστα καλούν και τους αγρότες του υπόλοιπου νησιού να βρεθούν μαζί τους στο κέντρο της πόλης.


Τα αιτήματα των αγροτών της Ρόδου είναι:

1. Μέτρα μείωση του κόστος παραγωγής.

2. Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και εξοπλισμό.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο.

4. Επιδότηση ζωοτροφών.

5. Προστασία από φυσικές καταστροφές και αποζημίωση στο 100%.

6. Να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο σε όλα τα προϊόντα που αφορούν γεωργία, κτηνοτροφία , μελισσοκομία (Σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές εφόδια για τους μελισσοκόμους κλπ.).

7. Άμεση εύρεση λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα ελάφια (ολοκληρωτικές καταστροφές καλλιεργειών, τροχαία ατυχήματα) γιατί αρκετά χρόνια τώρα ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο πρόβλημα χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική λύση.


Πηγή: ertnews.gr

4 views0 comments
bottom of page