top of page
  • ΗellasNet

Στις 1.200 οι υποθέσεις που έχουν συσσωρευτεί στο Πρωτοδικείο Κω


Τον τεράστιο αριθμό υποθέσεων που έχουν συσσωρευτεί στο Πρωτοδικείο Κω λόγω της Πανδημίας αλλά και της υποστελέχωσης της υπηρεσίας, επεσήμανε ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλος μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.


«Πρόκειται για υποθέσεις δυο χρόνων οι οποίες έχουν συσσωρευτεί στο Πρωτοδικείο Κω που εξυπηρετεί τη Περιφέρεια του Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και τα νησιά Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς και Αγαθονήσι» υποστήριξε ο κ Χατζηάμαλος ζητώντας άμεση πρόσληψη δικαστών.


«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπάρχοντος δυναμικού δεν είναι εφικτή η εκδίκαση τόσων φακέλων με κίνδυνο την αναβολή πολλών εξ αυτών και την ταλαιπωρία που θα υφίστανται οι συμπατριώτες μας ιδιαίτερα από τα γύρω νησιά» τόνισε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κω.


Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός της απόσπασης δικαστών, για την οποία δεσμεύτηκε το Υπουργείο όμως ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.


Όσον αφορά στην κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου ο κ Χατζηάμαλος εκτιμά ότι θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα ως προς τη χρηματοδότηση του από ίδιους πόρους του ταμείου κατασκευής δικαστικών μεγάρων, όπως προτείνει και ο δικηγορικός Σύλλογος.


Για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής σχεδίου πόλεως Κω και Μαστιχαρίου υπογράμμισε ότι θα βοηθούσε σημαντικά η πρόσληψη μηχανικών στο Κτηματολόγιο για να ολοκληρωθούν συντομότερα οι διαδικασίες που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες τους ιδιοκτήτες ακινήτων των συγκεκριμένων περιοχών.


Πηγή: ertnews.gr

2 views0 comments
bottom of page