top of page
  • ΗellasNet

Ρόδος: Συνελήφθη φοιτητής για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης


Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκε από την εισαγγελέα υπηρεσίας ένας 25χρονος φοιτητής που συνελήφθη την 3η Φεβρουαρίου 2022 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.


Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου 2022 ενημερώθηκαν τηλεφωνικά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών από εκπρόσωπο της Alpha Bank ότι κατά τον έλεγχο ακινήτου – αποθήκης που περιήλθε στην κατοχή της, η οποία βρίσκεται επί της οδού Αντιόχειας, βρέθηκε μία εσωτερική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.


Αστυνομικοί μετέβησαν στην προαναφερόμενη αποθήκη όπου εντόπισαν την συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Η συγκεκριμένη αποθήκη έχει ερευνηθεί στο παρελθόν διότι σε αυτήν είχε πρόσβαση ο 25χρονος την 25η Φεβρουαρίου 2021 ο οποίος είχε συλληφθεί για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι της τράπεζας ενημέρωσαν ότι η αποθήκη ανήκε στον πατέρα του και ότι η παροχή ρεύματος στην αποθήκη είχε διακοπεί.


Κατά τον έλεγχο της αποθήκης διαπιστώθηκε ότι η εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης βρισκόταν συνδεδεμένη με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας του 25χρονου. Εν συνεχεία εντοπίστηκε ο 25χρονος και προσήχθη.


Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 0,2 γραμμαρίων, πέντε συσκευασίες μάρκας Barney’s Farm περιέχουσες ένα σπόρο κάνναβης έκαστη, ένα δοχείο λιπάσματος μάρκας Bud Candy, ένα δοχείο λιπάσματος μάρκας ΒίοΒίζζ, μία συσκευασία λιπάσματος σε σκόνη, 14 μαύρες γλάστρες και δύο συσκευασίες φυτόχωμα.


Επιπλέον, κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων.


Κατά την έρευνα της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου αποτελούμενη από επτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 20 εκατοστά έως 85 εκατοστά, ένα δενδρύλλιο – φυτάριο κάνναβης ύψους 15 εκατοστών, 8 μαύρες γλάστρες, ανακλαστικό πανί, έναν ανεμιστήρα, ένα μετασχηματιστή και έναν λαμπτήρα. Επιπλέον στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα δοχεία λιπάσματος, δύο άδειες συσκευασίες φυτόχωμα, ένα σπρέι νερού, μία πλατφόρμα λαμπτήρων (led) μαζί με ταινίες led και δύο μετασχηματιστές.


Τα λιπάσματα, το φυτόχωμα και οι γλάστρες τα οποία βρέθηκαν στην οικία του ήταν ίδια με αυτά που βρέθηκαν στην εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης.

Απολογούμενος αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες δηλώνοντας χρήστης κάνναβης και ότι τα συγκεκριμένα δενδρύλλια τα καλλιεργεί για προσωπική του χρήση.


Πιο συγκεκριμένα ο 25χρονος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατέθεσε ότι είναι χρήστης κάνναβης και νόμιμης φαρμακευτικής κάνναβης εδώ και τέσσερα χρόνια.

Επειδή δεν θέλει να πηγαίνει σε στέκια ναρκομανών αποφάσισε, όπως είπε να καλλιεργεί τη δική του κάνναβη.

Παρήγγειλε στο ίντερνετ τον εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας και σπόρους κάνναβης αυτόματης άνθησης και τον εγκατέστησε σε παρακείμενη της οικίας του αποθήκη η οποία στο παρελθόν ήταν ιδιοκτησίας του πατέρα του και πριν δέκα χρόνια περιήλθε στην ιδιοκτησία της τράπεζας.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται η δικηγόρος κ. Πόπη Οικονόμου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr - Δαμιανός Αθανασίου

4 views0 comments
bottom of page