top of page
  • ΗellasNet

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα διότι ο πελάτης δεν είχε πιστοποιητικό


Αρκετές ήταν οι παραβάσεις που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στο Νότιο Αιγαίο, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης της πανδημίας, ενώ σε ένα κατάστημα στη Ρόδο επιβλήθηκε και «τσουχτερό» πρόστιμο, καθώς εντοπίστηκε σε αυτό πελάτης χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 48.438 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν συνολικά 314 παραβάσεις, 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις.


Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 27 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου. Για μη χρήση μάσκας, στο Νότιο Αιγαίο βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις ενώ την ίδια ημέρα βεβαιώθηκε και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα στη Ρόδο για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς PLF.


Επίσης το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο επιβλήθηκαν δύο παραβάσεις των 300 ευρώ η καθεμία, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, αλλά και τρεις παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών από πελάτες και εργαζόμενο καταστήματος. Στην Κω, την ίδια ημέρα βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζομένους καταστήματος και επιπλέον, μία παράβαση για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.


Σε ό,τι αφορά την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 48.716 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν συνολικά 175 παραβάσεις, 2 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 10 πρόστιμα για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου. Για μη χρήση μάσκας, στο Νότιο Αιγαίο βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Πηγή: www.rodiaki.gr

2 views0 comments
bottom of page