top of page
  • ΗellasNet

Ορκίστηκε Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου


Ορκίστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ως περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και το νέο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τα εκλεγμένα μέλη των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, σε τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, στην Ερμούπολη, στο Θέατρο Απόλλων.

Η ορκωμοσία τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, παρουσία του Καθολικού Επίσκοπου Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, της βουλευτή Κυκλάδων, Κατερίνας Μονογυίου, της Ειδ. Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Μαριάννας Νικολαϊδου, του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, δημάρχων, μεταξύ των οποίων και ο νέος δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης,  εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και συλλογικών φορέων των δύο νομών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης της πολιτείας στην πιο δύσκολη και παράλληλα πιο όμορφη περιφέρεια της χώρας και μετέφερε τις ευχές των άλλων δύο γειτόνων Μητροπολιτών των Κυκλάδων, Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Θήρας κ. Αμφιλοχίου.

Ευχαρίστησε δε τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και τους Έπαρχους Τήνου, Μυκόνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου για την αποδοτική συνεργασία τους στη στήριξη του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και των φιλανθρωπικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και τέλος καλωσόρισε τους εκ Δωδεκανήσου και των άλλων νήσων των Κυκλάδων Περιφερειακούς Συμβούλους.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος Στεφάνου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, η Βουλευτής κα Αικατ. Μονογυιού, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κα Μαριάννα Νικολαΐδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο απερχόμενος Δημαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρας.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ιδιαίτερα συγκινημένος που για τρίτη φορά ορκίζεται ως περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για ευθύνη και εντολή αποστολής, και αναφέρθηκε στις επιδόσεις των νησιών σε διάφορους τομείς.

Γιώργος Χατζημάρκος: “Τα νησιά της άγονης γραμμής δεν υπάρχουν πια. Σήμερα είναι νησιά της πρωτοπορίας και ταξιδεύουν το όνομα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο με πρωτιές.

Είμαι υπερήφανος γιατί υποσχέθηκα ένα μόνο πράγμα: δουλειά. Και με αυτό τον τρόπο καταφέραμε πολλά και βάζουμε τον πήχη ψηλά”


10 views0 comments
bottom of page