top of page
  • ΗellasNet

Επιχειρηματίας κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος


Η υπόθεση ενός 51χρονου επιχειρηματία που κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, θα εκδικαστεί την προσεχή εβδομάδα από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Η υπόθεση αφορά τη συμφωνία αγοραπωλησίας μίας εξοχικής κατοικίας στη Νότια Ρόδο το 2007 και πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του 51χρονου ο Άγγλος αγοραστής της κατοικίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 51χρονος φέρεται να συμφώνησε πωλήσει το ακίνητο στον Άγγλο δίνοντας μάλιστα για να το «κλείσει» το ποσό των 10.000 ευρώ!


Όμως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο στην τράπεζα, από την οποία και είχε πάρει δάνειο ο 51χρονος.


Ακολούθως η τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό το ακίνητο, το οποίο και πήρε ο ηλεκτρολόγος του 51χρονου, στον οποίο και χρωστούσε χρήματα για δουλειές που του είχε κάνει. Η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2014, δηλαδή επτά χρόνια μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή και με αυτήν κατηγορείται για απάτη ο 51χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος και θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, στις 13 Ιανουαρίου. Ωστόσο ήδη η υπόθεσή του εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, τον Σεπτέμβριο του 2020 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 51χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Ωστόσο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον κατηγορούμενο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος του 51χρονου αιτήθηκε να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο δύο συμβολαιογράφοι της περιοχής μας, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε, όπως επίσης και η αναγνώριση ελαφρυντικών για τον κατηγορούμενο.


Για την υπεράσπιση της κατηγορίας στην υπόθεση παραστάθηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης Καραγιάννης και Ανδρέας Βολτής.


Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

1 view0 comments
bottom of page