top of page
  • ΗellasNet

Επιδεινώθηκε το πρόβλημα διάβρωσης της παραλίας Σορωνής

Επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της διάβρωσης στην παραλία της Σορωνής, μετά και την προχθεσινή θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον να εξαφανιστεί εντελώς και ο δρόμος που τη διασχίζει παράλληλα, αποκόπτοντας την πρόσβαση σε σπίτια και χωράφια.

Η θάλασσα κυριολεκτικά έχει βγει στη στεριά και κάθε μέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει, ενώ η διέλευση πεζών και τροχοφόρων καθίσταται σε πολλά σημεία επικίνδυνη.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του προβλήματος που υπάρχει είναι και το ότι το έδαφος δεξιά από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία έχει υποσκαφεί σε τέτοιο βαθμό που έχει παρασύρει και τα προστατευτικά που τοποθέτησε προ καιρού η κοινότητα για να μην πλησιάζει κανείς στα επικίνδυνα σημεία.

Η διάβρωση γίνεται όλο και πιο σοβαρή και είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει να επηρεάζει ακόμα μεγαλύτερη έκταση. Η παραλία έχει σχεδόν εξαφανιστεί ενώ όσα αλμυρίκια υπήρχαν, τα οποία οι λουόμενοι χρησιμοποιούσαν για σκιά έχουν ξεριζωθεί από τα κύματα. Ελάχιστα έχουν απομείνει αλλά και αυτά είναι ζήτημα χρόνου να παρασυρθούν από τα κύματα.

Το πρόβλημα της διάβρωσης δεν έχει κυριολεκτικά καταπιεί μόνο την παραλία στην Σορωνή, αλλά και την παραλία σε όλο το δυτικό μέτωπο από το Μανδρικό μέχρι και την Κρεμαστή, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις υποδομές και περιορίζοντας τα σημεία για την κολύμβηση.




3 views0 comments
bottom of page