top of page
  • ΗellasNet

Ελεύθερος χωρίς όρους κατηγορούμενος για διοργάνωση – συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια


Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 43χρονος κατηγορούμενος για διοργάνωση τυχερών παιγνίων.

Εχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους τον Δεκέμβριο του 2021 ο 75χρονος πατέρας του, ενώ σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθησαν οι 8 συγκατηγορούμενοί τους, παίκτες.

Πιο συγκεκριμένα, σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνελήφθησαν 8 παίκτες και ειδικότερα ένας 32χρονος, μια 47χρονη, ένας 68χρονος, ένας 59χρονος, ένας 29χρονος, ένας 23χρονος (υπήκοος Αλβανίας), ένας 31χρονος κι ένας 55χρονος.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν πληροφορίες ότι σε παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στην οδό Αγ. Αναστασίας προσκαλούνται παίκτες και διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά παράνομα τυχερά χαρτοπαίγνια, και συγκεκριμένα το παίγνιο ΠΟΚΕΡ με την παραλλαγή αυτού τύπου «TEXAS HOLD’EM».

Την 01.15 ώρα της 12ης Δεκεμβρίου 2021 αστυνομικοί εισήλθαν στο κατάστημα από παράθυρο στο πίσω μέρος του και διαπίστωσαν ότι είχε διαμορφωθεί ειδικός χώρος, στον οποίο υπήρχε τραπέζι τύπου πόκερ σχήματος οβάλ επενδυμένο με τσόχα για την διεξαγωγή του ανωτέρου παράνομου παιγνίου.

Περιμετρικά αυτού υπήρχαν καθιστά 7 άτομα που συμμετείχαν στο παιχνίδι.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης απουσίαζε και προσωρινά υπεύθυνος ήταν ο πατέρας του.

Ακόμα, εντός του καταστήματος, ο οποίος δεν συμμετείχε στο παιχνίδι ήταν και ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος εστερείτο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά του COVID-19.

Επίσης, ακόμη ένας κατηγορούμενος εστερείτο ομοίως πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Κατά την έρευνα του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καταγραφικό άγνωστης μάρκας, δύο κάμερες, δύο κασετίνες με 816 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, δύο τράπουλες και το χρηματικό ποσό των εκατόν τριάντα τριών (133) ευρώ.

Απολογούμενος ο 43χρονος κατέθεσε χθες ότι είναι κάτοικος Αγγλίας. Προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, δέχτηκε να εκδοθεί στο όνομά του η άδεια του καφενείου, το οποίο θα λειτουργούσε αποκλειστικά ο πατέρας του. Από την έναρξή του έως και σήμερα ουδεμία ενασχόληση είχε με αυτό και ουδέποτε έχει εργαστεί ή έχει φυσική παρουσία σ’ αυτό.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Μαρίνα Κρανίτη – Τσέρκη. Πηγή: www.dimokratiki.gr - Δαμιανός Αθανασίου

24 views0 comments
bottom of page