top of page
  • ΗellasNet

Αλλαγμένη θα είναι η εικόνα της αγοράς της Ρόδου μετά το lockdown

Αλλαγμένη θα είναι η εικόνα της αγοράς της Ρόδου μετά το lockdown, εκτιμά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νίκος Μπόνης, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη βοήθεια από την κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις αλλά η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που, όσα και να τους δοθούν δεν φθάνουν!


Σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Μπόνης καταρχάς αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει από χθες.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση αποφάσισε ν’ ανοίξει μόνο τέσσερις ΚΑΔ οι οποίοι αφορούν καθαρά μόνο καταστήματα τα οποία ο κύριος τους ΚΑΔ τους έδωσε τη δυνατότητα ν’ ανοίξουν, και κατά βάση είναι μόνο εποχικά καταντήματα, δηλαδή εκείνα που ανοίγουν μόνο κατά την περίοδο των εορτών και πουλάνε μόνο Χριστουγεννιάτικα. Αυτό σημαίνει ότι στη Ρόδο ανοίγει μόνο ένα κατάστημα.

Σημείωσε, όμως, στη συνέχεια, ότι έδωσε τη δυνατότητα η κυβέρνηση να πουλάνε τα είδη αυτά, αυτή την περίοδο, και τα σούπερμάρκετ κάτι που βρίσκει αντίθετους τους ίδιους διότι, όπως είπε, έτσι λειτουργεί σαν αθέμιτος ανταγωνισμός. Δηλαδή, καταστήματα τα οποία έχουν δευτερεύοντες ΚΑΔ και είναι μικρά δεν μπορούν να πουλήσουν αυτά τα προϊόντα, σε αντίθετη με τα σούπερμαρκετ.


«Ή όλοι ή κανένας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και ξεκαθάρισε ότι συμφωνούν με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων αφού λειτουργούν μόνο αυτές τις ημέρες και έχουν αγοράσει τα προϊόντα αλλά θα έπρεπε ή και τα σούπερμαρκετ και τα μικρά λιανικής ή μόνο τα εποχικά να επιτραπεί να ανοίξουν.

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα και πότε θα ανοίξουν τελικά, ο κ. Μπόνης είπε ότι αυτό εξαρτάται από την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν πρέπει ν’ ανοίξουν τα καταστήματα ή όχι. Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή θα το ακολουθήσουν, δεν λένε δηλαδή ότι θέλουν ή δεν θέλουν να ανοίξουν. Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει πώς δέχθηκε ο κλάδος τα μέτρα στήριξης και αν τους ικανοποιούν, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι ποτέ δεν θα αρκεί τίποτα απ’ ό,τι τους δώσει η κυβέρνηση, όσα και να είναι αυτά.

Η αλήθεια είναι-είπε-ότι υπάρχει μεγάλη βοήθεια από την κυβέρνηση στις επιχειρήσεις. Συμπλήρωσε, όμως: «Βέβαια, δεν θα φθάσει όσα και να μας δώσει η κυβέρνηση, είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εμείς ευχαριστούμε γι’ αυτό που δίνεται, δεν είμαστε στο έλεος του Θεού αλλά δεν μας φθάνουν».


Μάλιστα, ερωτηθείς για την αγορά μετά το Lockdown, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου εκτιμά ότι θα αλλάξει η εικόνα της αγοράς αφού πολλά καταστήματα δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν και να βγουν αλώβητα. Επίσης, με άλλα προϊόντα μπήκαν στο lockdown, με άλλα βγήκαν και γενικά είναι μία πολύ δύσκολη εξίσωση και πραγματικά δεν γνωρίζει πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος είπε ότι κάποιοι θα αδικηθούν, κάποιοι θα ωφεληθούν αφού ζούμε κάτι πρωτόγνωρο που κανένας δεν μπορούσε να το φανταστεί και κανένας δεν μπορεί να βρει τη λύση.





0 views0 comments
bottom of page