top of page
  • ΗellasNet

Tον σταμάτησαν για έλεγχο και ανακάλυψαν ότι καλλιεργούσε κάνναβη


Για τροχονομικό έλεγχο σταμάτησαν οι αστυνομικοί στη Λάρδο 33χρονο και τελικά τον συνέλαβαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης επάνω του και να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του!

Το περιστατικό συνέβη πριν από έξι χρόνια και προχθές η υπόθεση δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου καθώς έγιναν δεκτοί οι αυτοτελείς ισχυρισμοί του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κώστα Βαϊνά, ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση και έπαυσε εφ’ όρου η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, στις 17 Δεκεμβρίου 2015 στις οχτώ παρά είκοσι το βράδυ, αστυνομικοί του Σταθμού Λίνδου εντόπισαν τον 33χρονο και τον σταμάτησαν προκειμένου να του πραγματοποιήσουν τροχονομικό έλεγχο. Κατά τον έλεγχο όμως αυτό, ο 33χρονος βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 36 γραμμαρίων.


Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο 16 φυτά κάνναβης, χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό δημιουργίας περιβαλλοντικών συνθηκών υδροπονικής καλλιέργειας.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 36 γραμμαρίων • Δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 60 εκατοστών

• Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενος από λάμπες, σύστημα εξαερισμού, ανεμιστήρα, οργανικό λίπασμα, μετρητή θερμοκρασίας • Ζυγαριά ακριβείας • Κινητό τηλέφωνο


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πηγή: rodiaki.gr


1 view0 comments
bottom of page