• ΗellasNet

Λέρος :Μέτρα ανακούφισης

Λήψη έκτακτων οικονομικών ελαφρύνσεων προς δημότες και επιχειρήσεις.Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κρίση που έχει επιφέρει στον τόπο η πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19, εισηγήθηκε προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λέρου, τη λήψη έκτακτων οικονομικών ελαφρύνσεων προς δημότες και επιχειρήσεις.

Με τις συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα θα υπάρξει υποστήριξη της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας καθώς και περιορισμός των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, με την πρωτόγνωρη κρίση που μαζί με όλη τη χώρα περνά και ο Δήμος Λέρου, που έχει ως ιδιαιτερότητα σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό, σε εξάντληση των ορίων που σχετικά επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ Α’ βαθμού και με επιφύλαξη συμπλήρωσης με ό,τι ενδεχομένως ακόμη διαπιστωθεί ως νομικά εφικτό, ή που με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις ή εγκυκλίους παρασχεθεί η σχετική δυνατότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Πρόεδρος κ. Κόλιας Μιχάλης και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μεραμπελιώτης Βασίλειος, κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος, κ. Ασβεστάς Ευάγγελος, κ. Τραμπούλης Γεώργιος, ενέκριναν τα εξής οικονομικά μέτρα στήριξης δημοτών και επιχειρήσεων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19:

1. Απαλλαγή για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος και Τέλος Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρου.

2. Αναστολή και Παράταση για τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων.

3. Αναστολή και Παράταση για Οφειλές φυσικών προσώπων που εκμίσθωσαν ακίνητα σε επηρεασμένες επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους με αναστολή εργασίας.

4. Έκπτωση 40% στα Μισθώματα επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργιά τους για το Μάρτιο – Απρίλιο 2020.

5. Αναστολή Μισθωμάτων για κιλικία σχολικών μονάδων από 01 Μαρτίου έως 31 Μαΐου 2020.

6. Απαλλαγή από τα τροφία παιδικών σταθμών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί Σταθμοί.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα διαβιβαστεί προς τον ΔΟΠΑΙΣΑΠ και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, όπου σε προσεχείς συνεδριάσεις θα επικυρώσουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.


ΠΗΓΗ: Η ΡΟΔΙΑΚΗmail: info@iridatv.gr

tel: 216 400 3400

  • Facebook
  • Twitter
  • Spotify
  • Apple Music

© 2023 by The Halftimers. Proudly created with Wix.com

IRIDA tv  Newsletter

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now