top of page
  • ΗellasNet

Kαταδικάστηκε Σύριος για μεταφορά μεταναστών

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 25χρονος από τη Συρία ο οποίος κατηγορείται για τη μεταφορά πέντε συμπατριωτών του πριν από ένα χρόνο, από τα τουρκικά παράλια στην Κω.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αλλά και αυτό των μη ταπεινών αιτιών στον 25χρονο και έτσι τον έκρινε ένοχο για τη μεταφορά χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί κερδοσκοπίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών για κάθε μεταφερόμενο και τρεις μήνες φυλάκιση για την παράνομη είσοδο στη χώρα.

Δηλαδή κατά συγχώνευση στον αλλοδαπό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 21 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ο 25χρονος εντοπίστηκε από τη Λιμενική Αρχή της Κω, στις 9.20 το βράδυ στις 20 Δεκεμβρίου 2019 στη θαλάσσια περιοχή «Άγιος Φωκάς» να μεταφέρει με ταχύπλοο σκάφος μήκους τεσσάρων μέτρων, πέντε Σύριους εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος. Ο 25χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.




1 view0 comments
bottom of page