top of page
  • ΗellasNet

Στις 31 Μαρτίου θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο


Στις 31 Μαρτίου 2022 φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στη Ρόδο η τουριστική σεζόν καθώς τότε έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες πτήσεις προς το νησί μας από την TUI, αλλά οι μαζικές αφίξεις τουριστών θα ξεκινήσουν μετά από ένα δεκαήμερο, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.


Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει με τα σημερινά δεδομένα, όπως γνωστοποίησαν πρόσφατα στους τουριστικούς φορείς του νησιού μας οι εκπρόσωποι της εταιρίας, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κάποιες πτήσεις θα πραγματοποιούνται και το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι να αρχίσει η μεγάλη ροή επισκεπτών.


Το άνοιγμα της σεζόν στις 31 Μαρτίου επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Ροδιακή» και ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η τουριστική κίνηση θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από τις 10 Απριλίου και έπειτα, κατά τη γιορτή του Πάσχα των Καθολικών, μέχρι και τις 17 του μήνα που θα ολοκληρωθούν οι διακοπές τους.


«Δεν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός των πτήσεων που είναι για το τέλος του Μάρτη και περιλαμβάνει δύο πτήσεις της TUI. Ο κόσμος θα φανεί όμως το διάστημα από 10 έως 17 Απριλίου που είναι η μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα των Καθολικών. Ειδικά στις 14 Απριλίου, όταν θα έχουμε την Μεγάλη Πέμπτη θα φανεί η κίνηση. Σχεδόν όλοι οι τουρ οπερέιτορς έχουν προγραμματίσει τότε την έναρξη όλων των πτήσεων.


Τις πρώτες δύο μέρες του Απριλίου έχουμε από μία πτήση, αλλά η κίνηση θα αρχίσει να γίνεται αισθητή το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι δεν θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία και τη μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ» δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.


Μάλιστα τόνισε ότι αυτή είναι η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν μέχρι στιγμής, ενώ στη συνέχεια και σταδιακά αρχίζουν πτήσεις από όλες τις χώρες, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία κλπ.


Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, ο προγραμματισμός των τουρ οπερέιτορς και των αεροπορικών εταιριών ήταν να έχουμε του χρόνου τουλάχιστον το 80% των πτήσεων του 2019. Όπως πρόσθεσε, το Μάρτιο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα δούμε αν τελικά αυτό θα υλοποιηθεί.


«Τα προγράμματα και οι πτήσεις τότε θα ξεκαθαρίσουν, αλλά ο στόχος είναι αυτός, το 2021 πιάσαμε το 60% του 2019 ενώ το 2020 πιάσαμε το 25% του 2019. Οπότε τώρα έχουν βάλει στόχο το 80% έως 85% του 2019 και ο στόχος αυτός θεωρείται ρεαλιστικός», δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, προσθέτοντας ότι φέτος φιλοξενήσαμε στη Ρόδο 1.401.000 τουρίστες.


Μία πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως είπε, και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή οργάνωση την υγιεινή και ασφάλεια που προσφέραμε στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και κυρίως στο ότι οργανωθήκαμε στη διεξαγωγή των τεστ μέσα στα ξενοδοχεία που γίνονταν σε προσιτή τιμή.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία από τους τουρ οπερέιτορ για τη νέα μετάλλαξη, ο κ. Ματσίγκος απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, κανείς δε μιλά ούτε για ανατροπές, ούτε για καθυστερήσεις, ούτε για τίποτα άλλο. Αυτή τη στιγμή τα προγράμματα παραμένουν όπως είχαν προβλεφθεί και προγραμματιστεί. Απλά υπάρχει μία στασιμότητα εδώ και δέκα μέρες για κρατήσεις την τουριστική περίοδο.


Αυτό συμβαίνει και λόγω της μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ και φυσικά λόγω της εβδομάδας των εορτών».


Η κίνηση του... χειμώνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουριστική κίνηση μπορεί να τερματίστηκε το Νοέμβριο στο νησί μας αλλά, ο φετινός προτελευταίος μήνας της χρονιάς ήταν ο καλύτερος όλων των ετών από πλευράς αριθμού επισκεπτών.

Ξεπέρασε ακόμα και την κίνηση του αντίστοιχου μήνα το 2019 που θεωρείται η καλύτερη χρονιά στον τουρισμό, καθώς φέτος το Νοέμβριο ήρθαν στη Ρόδο 2.544 τουρίστες, πέρυσι 1.648 και πρόπερσι 378.


Ο τελευταίος μήνας της τουριστικής περιόδου διαμορφώθηκε στη Ρόδο ως εξής: - Γερμανοί: 589 άτομα - Βρετανοί: 1.280 άτομα - Γάλλοι: 85 άτομα - Ρώσοι: 337 - Άλλες εθνικότητες: 257 - ΣΥΝΟΛΟ 2.544


Ενδιαφέρον παρουσιάζει να δούμε πως διαμορφώθηκε ο Νοέμβριος τις δύο προηγούμενες χρονιές. Ειδικότερα, το Νοέμβριο του 2020 είχαμε: - 518 Βρετανούς - 696 Γερμανούς - 364 Ισραηλινούς - 70 από άλλες χώρες - ΣΥΝΟΛΟ 1.648

Τον Νοέμβριο του 2019 είχαμε: - 110 Βρετανούς - 175 Γερμανούς - 22 Γάλλους - 71 από άλλες χώρες - ΣΥΝΟΛΟ 378


Η χρονιά που φεύγει κλείνει με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις για τη Ρόδο, καθώς μέσω του αεροδρομίου μας διακινήθηκαν 2.849.447 τουρίστες έναντι 1.197.777 το 2020, καταγράφοντας μία αύξηση σε ποσοστό 137,9%.


Συνολικά, μαζί με την κίνηση στις γραμμές εσωτερικού, η διακίνηση επιβατών έφτασε τα 3.318.205 άτομα, έναντι 1.538.735 πέρυσι στο αεροδρόμιο του νησιού, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.


Εξίσου αυξημένος ήταν και ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ που εξυπηρετήθηκαν τη χρονιά που φεύγει καθώς έφτασαν τις 21.664, έναντι 9.624 πέρσι για το ίδιο διάστημα. Συνολικά εξυπηρετήθηκαν στο εντεκάμηνο μέσω του ΔΙΑΓΟΡΑΣ 28.222 πτήσεις έναντι 14.471 πέρυσι.2 views0 comments

Comments


bottom of page