top of page
  • ΗellasNet

Πλούσια δώρα -«προίκα» σε δύο μωρά που γεννήθηκαν στην Κάλυμνο


Μια πλούσια… «προίκα» δώρισε ο φιλανθρωπικός Σύλλογος Παραδεισίου Ρόδου «Αγία Μαρίνα» στο Νοσοκομείο Καλύμνου, σε δύο νεογέννητα που έκαναν ‘ποδαρικό’ στην Μαιευτική Κλινική!

Χτες, βρέθηκαν στην Ρόδο η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Εμμανουήλ και ο μαιευτήρας – γυναικολόγος κ. Νικόλας Μονοκάνδυλος, οι οποίοι είχαν επαφές με την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου και παρέλαβαν τα δώρα των μωρών.

Όπως δήλωσε η κα Σταυριανού μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Υποδεχτήκαμε την διοικήτρια κ. Εμμανουήλ και τον διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου με αφορμή την… ‘προίκα’ που κάναμε για τα δύο νεογέννητα της κλινικής. Έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε γυναικολογική κλινική στο Νοσοκομείο Καλύμνου. Εμείς ως σύλλογος έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες τόσο για την Κάλυμνο όσο και για την Λέρο, καθώς είναι νησιά που έχουν μεγάλες ανάγκες και χρειάζονται στήριξη.

Η υποδοχή έχει σημασία αφού με τα εγκαίνια της κλινικής, γεννήθηκαν δύο παιδιά (ένα αγοράκι στις 22 Φεβρουαρίου 2022 κι ένα κοριτσάκι στις 23 Φεβρουαρίου 2022). Εμείς ως σύλλογος αποφασίσαμε να κάνουμε δώρα στα μωρά αυτά, διότι αυτή την στιγμή της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία που παρακολουθεί όλη η ανθρωπότητα, θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα από τον θάνατο, υπάρχει η ζωή.

Ο Σύλλογός μας, δώρισε δύο χρυσά καθώς η γέννηση συνοδεύεται από χρυσό και το κάθε νεογέννητο πρέπει να παίρνει βασιλικά δώρα. Στο κοριτσάκι δώσαμε ένα χρυσό κόσμημα με την Παναγία και στο αγοράκι ένα χρυσό κόσμημα με τον Χριστό. Επίσης, παραδώσαμε βαφτιστικά δώρα και είκοσι μεγάλα κιβώτια με πάνες για τα παιδιά που θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέραν τούτων, παραδώσαμε και 1.000 Rapid Test για το Νοσοκομείο Καλύμνου που θα δοθούν και στο νέο ιατρείο στην Ψέριμο αλλά και στο ιατρείο των Λειψών».

Η κα Σταυριανού, επικεντρώθηκε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν τα νησιά και μάλιστα τα απομακρυσμένα, δεσμευόμενη ότι ο Σύλλογος, θα είναι πάντα στο πλευρό των νησιωτών.

Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονό της για την πλήρη αδιαφορία την οποία επέδειξε –όπως είπε- η 2η ΥΠΕ, αγνοώντας σχετικό αίτημα για δωρεά 2.000 ευρώ:

«Η δική μας αγάπη και η προσωπική μας προσπάθεια, είναι αυτή που κινεί όλη την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας. Ενώ η 2η ΥΠΕ, μας είχε υποσχεθεί από πέρσι τον Ιούνιο, ότι θα μας δώσει ένα ποσόν για να καλύψουμε τα έξοδα μεταφοράς από το εξωτερικό, αυτό δεν έγινε ποτέ. Σήμερα, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι δεν τα θέλουμε, τελικά, αυτά τα χρήματα! Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για εμάς ούτε μας απάντησαν στο αίτημά μας. Θέλαμε να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα για να κάνουμε δωρεά μασκών στο Νοσοκομείο Ρόδου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξαν σωστοί απέναντί μας». Η κα Εμμανουήλ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της προς τον Σύλλογο ενώ μίλησε για την δημιουργία της γυναικολογικής – μαιευτικής κλινικής στο Νοσοκομείο Καλύμνου που ήταν ένα όνειρο πολλών ετών:


«Μία αίθουσα τοκετού που λειτουργούσε παράλληλα με μια χειρουργική αίθουσα, επιτέλους άρχισε να λειτουργεί κανονικά δίπλα στην μαιευτική κλινική. Κατορθώσαμε μέσα σε λίγους μήνες, να φτιάξουμε ένα νέο τμήμα, με καινούργια αίθουσα τοκετού, καινούργια αίθουσα ωδίνων, αίθουσα όπου η νέα μητέρα ενημερώνεται για τον μητρικό θηλασμό και πιστεύω ότι καταφέραμε να δώσουμε στην Καλυμνιά μητέρα αυτό που της αξίζει.


Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς, να βρισκόμαστε στην Ρόδο καθώς με την γέννηση των δύο πρώτων μωρών στο νέο μαιευτικό τμήμα, η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Παραδεισίου Ρόδου «Αγία Μαρίνα» προσφέρθηκαν να κάνουν δώρα, την ‘προίκα’ τους!


Γι’ αυτό μεταβήκαμε με τον γυναικολόγο για να παραλάβουμε τα δώρα και να τους ευχαριστήσουμε από κοντά.


Αυτή η δωρεά τιμά την Κάλυμνο. Πέρσι που ήταν χρονιά covid έγιναν 30 φυσιολογικοί τοκετοί και 180 γυναικολογικά χειρουργεία –στα οποία περιλαμβάνονται και οι καισαρικές».


Τέλος, ο γυναικολόγος και διευθυντής της μαιευτικής κλινικής στο Νοσοκομείο Καλύμνου κ. Μονοκάνδυλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σύλλογο λέγοντας πως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν προσφορά εξοπλισμού και μηχανημάτων: «Η βοήθειά τους είναι και συμβολική και ουσιαστική για εμάς», ανέφερε.


6 views0 comments

Comments


bottom of page