top of page
  • ΗellasNet

Νοσοκομείο Ρόδου: Ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές


Τέσσερις νέες εμβολιαστικές γραμμές αναμένεται να ανοίξουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από αύριο Τετάρτη. Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται στη Ρόδο στο τελευταίο διάστημα, η ανάγκη για τη λειτουργεία δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη, όπου θα χορηγείται το σκεύασμα της Pfizer κατέστη επιτακτική.


Έτσι, αποφασίστηκε από το Υπουργείο να ανοίξουν νέες γραμμές στο Νοσοκομείο προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότεροι πολίτες και να «αποφορτισθεί» το Κέντρο Υγείας Ρόδου, που ήταν το μόνο κέντρο στην πόλη όπου γίνονται οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Βεβαίως, το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται και από τα κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνας. Οι περισσότερες δόσεις (πάνω από 700 ημερησίως) χορηγούνται όμως μόνο από το Κέντρο Υγείας Ρόδου.

«Η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Καθημερινά έρχονται πολίτες που ζητούν να αλλάξουν το ραντεβού τους και να εμβολιαστούν την ίδια μέρα. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για άτομα που κάνουν την τρίτη δόση και προβάλλουν διάφορους λόγους για τους οποίους ο εμβολιασμός τους είναι αναγκαίος, από κάποιο πρόβλημα υγείας μέχρι ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Το κέντρο μας έχει μείνει με τρεις εμβολιάστριες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες. Έχουμε ανακοινώσει ότι τις καθημερινές από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι θα εξυπηρετούνται όλοι όσοι δεν έχουν ραντεβού. Μετά τη μία και τα σαββατοκύριακα θα εξυπηρετούνται στο εμβολιαστικό μας κέντρο μόνο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού», δήλωσε ο κ. Νίκος Παυλίδης, υπεύθυνος της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου.

Με τη λειτουργία των νέων εμβολιαστικών γραμμών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, αναμένεται να εξομαλυνθεί η πίεση που ασκείται στο Κέντρο Υγείας Ρόδου. Ήδη, αρκετοί ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να αλλάξουν τα ραντεβού που είχαν κλείσει για το νέο έτος, όταν προστέθηκαν στην πλατφόρμα emvolio.gr τα νέα ραντεβού μέχρι το τέλος του 2021. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που ήδη έχουν εξαντληθεί ή τείνουν να εξαντληθούν τα νέα ραντεβού. «Το νοσοκομείο ενισχύει την προσπάθεια εμβολιασμού αυξάνοντας τις εμβολιαστικές γραμμές. Διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην ομαλή καθημερινότητα στην περιοχή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης. Σημείωσε παράλληλα, ότι οι εμβολιασμοί με το μονοδοσιακό σκεύασμα της Johnson & Johnson συνεχίζονται κανονικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η Ρόδος παρουσιάζει από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης πανελλαδικά. Πάνω από 180.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνολικά. Τις δύο δόσεις των εμβολίων έχουν λάβει περισσότερα από 87.000 άτομα και η τρίτη/αναμνηστική δόση έχει χορηγηθεί σε σχεδόν 27.000 συμπολίτες μας. Σημειώνεται ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα την παραμονή των Χριστουγέννων (και της Πρωτοχρονιάς).

Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν στο Νοσοκομείο οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών. Συνεχίσθηκαν χθες Δευτέρα, και θα πραγματοποιηθούν επίσης αύριο την Τετάρτη και την επόμενη Δευτέρα και Τετάρτη 27 και 29 Δεκεμβρίου 2021. Συνολικά 50 παιδιά θα εμβολιάζονται κάθε φορά και όλα τα ραντεβού των επομένων ημερών έχουν εξαντληθεί! Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εμβολιάστηκαν το Σάββατο τέσσερα παιδιά πέντε ετών, τρία παιδιά έξι ετών, δέκα παιδιά επτά ετών, πέντε παιδιά οκτώ ετών, εννέα παιδιά των εννέα ετών, επίσης εννέα παιδιά των δέκα ετών και δέκα παιδιά των έντεκα ετών.

Οι νοσηλείες

Συνολικά είκοσι άτομα νοσηλεύονται στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ανεμβολίαστους 30 έως 60 ετών χωρίς κανένας από αυτούς να παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξομειώνεται και όπως σημειώνει ο κ. Ρουμάνης, βρίσκεται σε συνάρτηση με τον αριθμό των καθημερινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίζονται στη Ρόδο.

Πηγή:www.dimokratiki.gr - Δημήτρης Γκαρτζώνης

2 views0 comments

Comments


bottom of page