top of page
  • ΗellasNet

Καταδίκη 32χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας με φαλτσέτα


Ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε έναν 32χρονο Ροδίτη, που κρίθηκε ένοχος απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.


Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί άμυνας και μειωμένου καταλογισμού και τον έκρινε ένοχο για τον τραυματισμό με φαλτσέτα ενός 30χρονου στον λαιμό, για ασήμαντη αφορμή, το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου 2017, στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στη Μεσαιωνική Πόλη.


Ο 32χρονος μετέβη στην ως άνω πλατεία περί ώραν 21.00 και αφού διαπληκτίστηκε αρχικά με τον 30χρονο, ο οποίος εργαζόταν σε σνάκ μπαρ, συνεπλάκη μαζί του και με την χρήση της φαλτσέτας, του κατάφερε ένα χτύπημα στον τράχηλο.

Το τραύμα, πολύ κοντά στην καρωτίδα του θύματος, από καθαρή τύχη δεν ήταν μοιραίο.


Ο 32χρονος τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα πέταξε το μαχαίρι σε φρεάτιο κοντά στην πλατεία.


Οταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στην πλατεία ο δράστης τούς πλησίασε, τους ανέφερε την δική του εκδοχή για το περιστατικό και συνελήφθη.


Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως ανέφερε το θύμα σε κατάθεσή του, ο 32χρονος μετέβη έξω από το κατάστημα όπου εργαζόταν στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων με ένα δίκυκλο, σταμάτησε και παρίστανε ότι μιλούσε με την αστυνομία.


Ο 30χρονος τον πλησίασε για να δει, όπως είπε, τι θέλει και τότε τον χτύπησε στον λαιμό. Τόνισε ότι μένουν στην ίδια πολυκατοικία στην οδό Ολυμπίας στο Κορακόνερο και επειδή ο πατέρας του είναι ανάπηρος κατασκεύασαν μια ράμπα στην είσοδό της.


Ο 32χρονος αντιδρούσε και προκαλούσε, όπως είπε, επεισόδια ενώ ισχυρίστηκε ότι τον έχει κατ’ επανάληψη απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει. Οι οικογένειές τους έχουν εξάλλου αλληλομηνυθεί.


Ο 32χρονος απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τελούσε σε νόμιμη άμυνα.

Τόνισε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή βαριάς μορφής κι ότι τυγχάνει τοξικομανής παρακολουθώντας ανελλιπώς το πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ από τον Ιανουάριο του 2013.


Ισχυρίστηκε ότι με το θύμα έχουν οικογενειακές διαφορές για μια εξωτερική ράμπα στην πολυκατοικία όπου διαμένουν. Η οικογένεια του συγκεκριμένα αντέδρασε, όπως είπε, στην τοποθέτηση της ράμπας στον κοινόχρηστο χώρο ενώ διατείνεται ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος η πλευρά του 32χρονου βιαιοπράγησε σε βάρος του και σε βάρος του πατέρα του.


Την επίμαχη ημέρα, όπως υποστηρίζει, δέχτηκε πρώτος απρόκλητη επίθεση και ότι άρχισε να δέχεται ισχυρά χτυπήματα με κλωτσιές στην κοιλιακή χώρα και στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο έδαφος ενώ υποστήριξε ότι πήρε απο το καλάθι ενός τουριστικού καταστήματος έναν χαρτοκόπτη για να αμυνθεί. Το θύμα επεσήμανε ότι έφερε την φαλτσέτα μαζί του.


Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος ενώ ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Πηγή:www.dimokratiki.gr - Δαμιανός Αθανασίου

1 view0 comments
bottom of page