top of page
ΗellasNet

Θάνατος ιστιοπλόου ανοιχτά της Κάσου

Τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα ανοιχτά της Κάσου περιγράφουν στην «Κ» πληρώματα σκαφών που συμμετείχαν στον αγώνα Aegean 600, όπου έχασε τη ζωή της η 40χρονη Γαλλίδα ιστιοπλόος

Καιρικές συνθήκες που τρόμαξαν ακόμα και έμπειρους ιστιοπλόους αντιμετώπισαν τα πληρώματα των σκαφών στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «AEGEAN 600», όταν πλησίασαν στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου, όπου έχασε τη ζωή της η 40χρονη Γαλλίδα αθλήτρια, μετά την πτώση της στη θάλασσα από το σκάφος στο οποίο επέβαινε.

Τα ισχυρά μελτέμια ανάγκασαν πολλούς κυβερνήτες να εγκαταλείψουν τον αγώνα, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί αγωνιζομένων.

Η Εύη Δελίδου, μία έμπειρη ιστιοπλόος η οποία αγωνίζεται στη διοργάνωση, δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Κ» πως «όταν τα όργανα έδειξαν 42 κόμβους αέρα, σταμάτησα να τα κοιτάζω».

Η Εύη Δελίδου μαζί με τον Γεράσιμο Πετράτο αγωνίζονται με το «Aether» στην κατηγορία double handed, κάτι που από μόνο του είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς δύο άτομα με ένα μικρό σκάφος παίρνουν μέρος σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.

13 views0 comments

Yorumlar


bottom of page