top of page
  • ΗellasNet

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 47χρονος κατηγορούμενος για σεξουαλικά αδικήματα .

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, της καταβολής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων, αφέθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως, ένας 47χρονος, ημεδαπός, κάτοικος Κοσκινού κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικες που συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατά συρροή, για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή υπό την επιβαρυντική περίσταση και για κατάχρηση ανηλίκων υπό την μορφή της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική» την 00:01 ώρα της 4ης Απριλίου 2022 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από δύο ανήλικες, μια αλλοδαπή ηλικίας 15 ετών και μια ημεδαπή ηλικίας 13 ετών, παρουσία των γονέων τους, ότι την 19:50 ώρα της προηγούμενης ημέρας συνάντησαν τον κατηγορούμενο τον οποίο γνώριζαν από τους ποδηλατικούς αγώνες που έγιναν στην Ρόδο, διότι εργαζόταν ως παράγοντας κι αυτές ως εθελόντριες, και ότι τους πρότεινε και στην συνέχεια μετέβησαν σε αποθήκη-γυμναστήριο ιδιοκτησίας του.

Εκεί, όπως ισχυρίστηκαν, άρχισε να ενεργεί σε αυτές γενετήσιες πράξεις και συγκεκριμένα να τις θωπεύει στα οπίσθια και στα στήθη.

Οι ανήλικες, υποστήριξαν, ότι λόγω φόβου δεν αντέδρασαν κι αποχώρησαν μετά από αρκετή ώρα.

Διατείνονται ακόμη ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν τις είχε προσκαλέσει άλλες δύο φορές στην ίδια αποθήκη χωρίς όμως να ασελγήσει εις βάρος τους.

Η 13χρονη διατείνεται ότι τις προηγούμενες φορές που τον επισκέφθηκαν μίλησαν για γυμναστική και έφυγαν, ωστόσο την δεύτερη φορά τους είχε ζητήσει να βγάλουν γυμνές φωτογραφίες στον καθρέφτη και να του τις δείξουν για να δει αν χάνουν κιλά κάθε φορά και τη διαφορά στο σώμα τους.

Την 4η Απριλίου 2022, όπως διατείνεται, κάθισαν σε ένα χαλί για να τις μετρήσει στα πόδια και στο σώμα.

Τα ίδια κατέθεσε και η άλλη ανήλικη λέγοντας μάλιστα ότι τους ζήτησε να μείνουν μυστικά όσα έγιναν μεταξύ τους.

Στην συνέχεια οι ανήλικες ανέφεραν το περιστατικό στους γονείς τους κι αυτοί μετέβησαν στην οικία του προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις.

Υπήρξε διαπληκτισμός και συμπλοκή και ακολούθως όλοι μαζί μετέβησαν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες προκειμένου να καταθέσουν μηνύσεις οι μεν για τις ασελγείς πράξεις, ο δε για σωματικές βλάβες.

Ο ίδιος απολογούμενος ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε εισαγωγικά στην επαγγελματική και οικογενειακή του κατάσταση καθιστώντας σαφές ότι υπήρξε ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος, οικογενειάρχης και ουδέποτε έδωσε δικαίωμα για το παραμικρό αρνητικό εις βάρος του σχόλιο, ούτε είχε κάποια προσωπική ή επαγγελματική έχθρα με τον οποιονδήποτε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην αγάπη του στον αθλητισμό και στον εθελοντισμό και τόνισε ότι το βράδυ της Κυριακής 3 Απριλίου του έτους 2022 πληροφορήθηκε με μεγάλη του έκπληξη και στεναχώρια, ότι τα δύο κορίτσια που διαμένουν πλησίον της του και μάλιστα σε πολύ κοντινές ηλικίες με τα δύο τέκνα του υπέβαλαν εναντίον του μήνυση.

Ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες που του είναι ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές, καθώς ποτέ δεν προέβη σε γενετήσιες πράξεις ή χειρονομίες κατά αυτών και δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πώς κάποιος θα μπορούσε να τελέσει τέτοιες αηδιαστικές και ειδεχθής πράξεις κατά ανήλικων παιδιών.

Επεσήμανε εξάλλου ότι από ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες διακυβεύεται η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και του ονόματος του.

Στις 3 Απριλίου όπως διατείνεται συνάντησε τα δύο κορίτσια και όταν τους είπε ότι πηγαίνει στο γυμναστήριο του πήγαν εκεί και άρχισαν να τον ρωτούν πως μπορούν να προπονηθούν και να χάσουν κιλά. Ισχυρίζεται ότι τους είπε να κάνουν μετρήσεις στο λαιμό στη μέση και στα πόδια κάθε εβδομάδα και με τη γυμναστική θα δουν διαφορά.

Στη συνέχεια και γύρω στις 12 το βράδυ δέχθηκε επίθεση από τον οργισμένο πατέρα του ενός κοριτσιού, πήγε στο ΑΤ Ρόδου για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του όπου και τον συνέλαβαν.

Ισχυρίζεται ότι μοναδικό κίνητρο της πράξης των κοριτσιών είναι η αρρωστημένη εμμονή της μεγαλύτερης εξ’ αυτών με τον υιό του και προσκόμισε φωτογραφίες κάδου σκουπιδιών απέναντι από το σπίτι του όπου λένε «Γιάννη σε αγαπώ».

Υποστήριξε ότι εξύφανε το σχέδιο πείθοντας και τη μικρότερη σε ηλικία προκειμένου να τραβήξει τη προσοχή του υιού του, ενα αίτήθηκε από την κ. Ανακρίτρια να διερευνήσει πληροφορία που έχει ότι η ίδια έχει προβεί σε αντίστοιχη ψευδή καταγγελία πριν από περίπου δύο έτη στη περιοχή της Στηλίδας όπου διέμενε με την οικογένεια της.

Αιτήθηκε εξάλλου και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην ανήλικη προκειμένου να αξιολογηθεί η δυνατότητα της να εννοήσει τις συνέπειες των καταγγελιών της.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη.

Πηγή:www.dimokratiki.gr


5 views0 comments
bottom of page