top of page
  • ΗellasNet

Εκδικάζεται η έφεση του ληστή της Eurobank στο ΦαληράκιΕνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα εξεταστεί την 8η Δεκεμβρίου 2021 η έφεση που άσκησε κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ, χωρίς δικαίωμα αναστολής, ο 34χρονος Χ.Μ. του Ι, κάτοικος Αφάντου για τη ληστεία στην Εurobank Φαληρακίου.


Ο 34χρονος, που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό το πρότερου έντιμου βίου, για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, είχε αποφυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2018.


Η υπόθεσή του έχει προγραμματιστεί τελευταία, στο πινάκιο του δικαστηρίου.


Θυμίζουμε ότι ο 34χρονος, ύψους 1,70 μέτρων περίπου, εύσωμος με μούσια, φορώντας καφέ καπέλο, περούκα, αθλητικά παπούτσια και μαύρη φόρμα στα πλάγια της οποίας υπήρχε μια άσπρη ρίγα και σκουρόχρωμο μπουφάν, εισήλθε περί ώραν 13.45 της 13ης Δεκεμβρίου 2016 στο υποκατάστημα της τράπεζας στην περιοχή «Πλάτανος» στο Φαληράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου.


Από την καταμέτρηση που ακολούθησε, προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό ύψους 16.905 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και κυρίως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες.


Βρήκαν κρυμμένο σε σημείο πλησίον του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι ένα καπέλο χρώματος καφέ το οποίο πιθανολογήθηκε ότι ανήκε στον δράστη.


Από την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού που είχαν στη διάθεσή τους από το σύστημα εσωτερικής μαγνητοσκόπησης της τράπεζας και από μαρτυρίες δύο ατόμων που διατηρούν καταστήματα πλησίον της τράπεζας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον 34χρονο και πραγματοποίησαν έφοδο στην οικία του κοντά στο Γκολφ Αφάντου.


Την ώρα εκείνη ο δράστης πλησίαζε στην οικία του με ένα μοτοποδήλατο και όταν ακινητοποιήθηκε και ελέγχθηκε, ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της ληστείας.


Παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι κρότου που έφερε, 7 φυσίγγια, 35 ακόμη φυσίγγια, τα ρούχα που φορούσε και μια περούκα που είχε χρησιμοποιήσει.


Από την αυλή της οικίας του παρέδωσε στους αστυνομικούς σε «καβάτζα» στον κορμό ενός δέντρου τα κλοπιμαία και συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των 16.680 ευρώ και ένα χαρτονόμισμα 100 δολαρίων.


Απολογούμενος αποδέχτηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και πελάτες του υποκαταστήματος της τράπεζας. Αναφέρθηκε εν συνεχεία στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και ισχυρίστηκε ότι προ τριετίας ο πατέρας του, του έδωσε ένα σημαντικό ποσό όταν πώλησε ένα αυτοκίνητο δημόσιας χρήσεως, ιδιοκτησίας του.


Δάνεισε χρήματα σε φίλους και συγγενείς οι οποίοι τα είχαν ανάγκη λόγω της κρίσης, τα οποία δεν του έχουν ακόμη επιστρέψει, ενώ δαπάνησε χρήματα για τον εκσυγχρονισμό της οικογενειακής του επιχείρησης.

Πλήρωσε ακόμη οφειλές της οικογένειας και την συντηρούσε με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς χρήματα και να μην μπορεί να δανειστεί από εκείνους που είχε ευεργετήσει.


Αδυνατούσε να εξοφλήσει οφειλή ύψους 10.000 ευρώ από την κατανάλωση ρεύματος με αποτέλεσμα να του κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και στην απόγνωσή τoυ αποφάσισε να ληστέψει την τράπεζα.


Πήρε, όπως είπε, μία περούκα των αποκριών που είχε και ένα ψεύτικο περίστροφο κρότου και μετέβη πεζός στην τράπεζα χωρίς μέσο διαφυγής και χωρίς σχέδιο.


Τόνισε, μάλιστα, ότι βρισκόταν σε απόγνωση καθώς ξεκινούσαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και το σπίτι στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του θα έμενε χωρίς ρεύμα ενώ είχε επιχειρήσει τη ρύθμιση του χρέους προς την ΔΕΗ και του ζητήθηκε για να ενταχθεί στη ρύθμιση το ποσό των 4.000 με 5.000 ευρώ, που δεν είχε.


Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Σάββας Παυλίδης.

Πηγή:www.dimokratiki.gr - Δαμιανός Αθανασίου

1 view0 comments
bottom of page