top of page
ΗellasNet

Διακεκριμένος Δωδεκανήσιος chef στο World Master Chefs Society


Το υψηλό επίπεδο της γαστρονομίας και της μαγειρικής παιδείας στα Δωδεκάνησα, αντανακλάται στην επαγγελματική διαδρομή των chef από τα νησιά μας, που διαπρέπουν σε Ελλάδα και εξωτερικό κατακτώντας τη μια διάκριση μετά την άλλη.


Ο διακεκριμένος σεφ, Νίκος Νικήτας με καταγωγή από την Ολυμπο της Καρπάθου, ο οποίος έχει κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, πλέον αποτελεί μέλος του World Master Chefs Society στο οποίο μετέχουν μόλις 200 βραβευμένοι chef από όλο τον κόσμο και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας.


Ο ίδιος ανέφερε στη «δ» πως η ανακοίνωση για την ένταξή του στο World Master Chefs Society ήταν μια ανέλπιστα ευχάριστη έκπληξη καθώς ήρθε αμέσως μετά την ανακήρυξή του ως ambassador της Ελλάδας στο club Best of Gastronomie με Vice-ambassador τον σεφ Μάκη Μπονάτσο.


Μέσω του σεφ Νίκου Νικήτα, η δωδεκανησιακή κουζίνα και οι πρώτες ύλες των νησιών μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για την τοπική γαστρονομία, σε μια περίοδο που ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος και φανατικούς υποστηρικτές.


Ο chef Νίκος Νικήτας βρέθηκε στο Παρίσι, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του club Best of Gastronomie Georges Grunenwald, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την κατάκτηση του τίτλου ambassador και μαγείρεψε στο εστιατόριο του καταξιωμένου μάγειρα Ανδρέα Μαυρομμάτη οποίος είναι ο μοναδικός chef με αστέρι Michelin για ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό.


Τα εντυπωσιακά πιάτα του chef Νίκου Νικήτα, ήταν το εισιτήριο για την ένταξή του club Best of Gastronomie όπου και πλέον εκπροσωπεί ως ambassador τη χώρα μας.


Το Best of Gastronomie, που κάθε χρόνο διοργανώνει υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, είναι ουσιαστικά μια αδελφότητα διακεκριμένων επαγγελματιών της εστίασης με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων στο αντικείμενο της υψηλής γαστρονομίας και την εξέλιξη των σεφ, εξερευνώντας γεύσεις από όλο τον κόσμο και ανακαλύπτοντας ποιοτικά προϊόντα.


Το Best of Gastronomie, αριθμεί περίπου 300 μέλη και διαθέτει 12 εκπαιδευτικά κέντρα, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στη Νότια Αμερική, στην Ασία και στην Ευρώπη και έχει πρεσβευτές στη Γαλλία και σε 155 χώρες του εξωτερικού στον τομέα της εστίασης με τον Νίκο Νικήτα να αποτελεί τον ambassador της Ελλάδας.

8 views0 comments

Comments


bottom of page