Τετάρτη, 21 Αύγουστος, 2019
   
Text Size

Στροφή στα βιολογικά προϊόντα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Στροφή στα βιολογικά προϊόντα – Ενημερωτική συνάντηση

στα Απόλλωνα Ρόδου

Την Παρασκευή (10/2) πραγματοποιήθηκε στα Απόλλωνα της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Αιγαίου), ενημέρωση για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι αντιπεριφερειάρχες κ. Φ. Χατζηδιάκος και κ. Σ. Παμπάκας, καθώς και μεγάλος αριθμός αγροτών από την περιοχή.

Την παρουσίαση έκανε ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου και γενικός γραμματέας του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ταταράκης.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Βιολογική Γεωργία», έγινε ειδική μνεία για την βιολογική ελαιοκομία στην περιοχή των Απολλώνων και προτροπή στους ελαιοπαραγωγούς να προχωρήσουν στην δημιουργία βιολογικών ελαιώνων.

Επιπλέον, παρουσιάσθηκαν τα οφέλη μια τέτοιας κίνησης, η οποία θα ενίσχυε τόσο την αξία του προϊόντος, όσο και την φήμη της περιοχής ως προορισμού βιολογικών καλλιεργειών.

Ο κ. Μαχαιρίδης στην τοποθέτηση του επεσήμανε την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να γίνει σε σχέση με τα βιολογικά προϊόντα, αλλά και στην τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών ως προς την παραγωγή και μεταποίηση έτσι ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να “ταξιδέψουν” εκτός συνόρων.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας αναφέρθηκε στον τρόπο διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, την στήριξη που έχουν οι παραγωγοί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και στην ανάγκη τυποποίησης και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηδιάκος, τόνισε ότι η βιολογική γεωργία είναι μία ευκαιρία για τους νέους παραγωγούς και επιπρόσθετα μία ευκαιρία για να πάρει μεγαλύτερη αξία το τελικό προϊόν.

 


Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: