Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος, 2019
   
Text Size

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ “BLUE STAR 2” ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το πρώτο δρομολόγιο στην Κάρπαθο προερχόμενο από Πειραιά και Ρόδο θα πραγματοποιήσει το πλοίο “BLUE STAR 2” την Τρίτη 22 Μαρτίου!


 

Όπως διαβεβαίωσε επίσημα τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή ο συμπατριώτης μας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας BLUE STAR FERRIES Μιχάλης Σακέλλης, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το ΄΄πράσινο φώς΄΄ στο υπουργείο Ναυτιλίας και ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας υπέγραψε την απόφαση για όλες τις άγονες γραμμές.

Ο κ. Σακέλλης τόνισε ότι από την εταιρεία έχουν γίνει όλες οι τυπικές διαδικασίες  και το πλοίο “BLUE STAR 2” θα αναχωρήσει από τον Πειραιά τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα θα φτάσει στη Ρόδο το πρωί της Τρίτης και θα αναχωρήσει  για το νησί  μας, για να είναι εδώ τις μεσημεριανές ώρες αφού ο χρόνος της διαδρομής Ρόδος – Κάρπαθος είναι 3:30 ώρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακέλλης στον Έπαρχο, το πρώτο δρομολόγιο επρόκειτο να γίνει στις 14 Μαρτίου αλλά λόγω της τροποποίησης των δρομολογίων για την Καθαρή Δευτέρα, τελικά θα γίνει στις 21 Μαρτίου.

Η οριστικοποίηση των δρομολογίων θα γίνει άμεσα ώστε να προσδιοριστεί η συγκεκριμένη ημέρα κα ώρα για να μην συμπίπτουν με τα δρομολόγια του πλοίου “Πρέβελης” ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το δρομολόγιο θα είναι ένα την εβδομάδα, η σύμβαση είναι για ένα έτος, θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου αλλά θα ανανεωθεί όπως γίνεται συνήθως με όλες τις άγονες γραμμές.

Η δρομολόγηση του πλοίου της BLUE STAR είναι πλέον γεγονός και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα το οποίο παίρνει σάρκα και οστά και αναμφίβολα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας αλλά και όσων θέλουν να επισκευθούν την Κάρπαθο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Έπαρχος έχει ζητήσει την προσέγγιση του πλοίου και στην Κάσο, κάτι που εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο.

Ο Έπαρχος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους βοήθησαν και προσπάθησαν ώστε να επιτευχθεί αυτός ο διαχρονικός στόχος και ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον φίλο του νησιού μας υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα με τη βούληση και την υπογραφή του οποίου δρομολογείται το πλοίο και εγκρίθηκε η γραμμή ( κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενοι υπουργοί) , αλλά και τον αγαπητό συμπατριώτη μας Μιχάλη Σακέλλη διευθύνοντα σύμβουλο της BLUE STAR ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία και για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάρπαθο, τον οποίο ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε ειλικρινά.

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: