Πέμπτη, 22 Αύγουστος, 2019
   
Text Size

Ολοκληρώθηκε το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2013

Share

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2013 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) με τον αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ. Ο αγώνας περιελάμβανε την διεξαγωγή 2 ιστιοδρομιών.

Το Σάββατο, η πρώτη ιστιοδρομία του αγώνα (τα αποτελέσματα της οποίας δεν προσμετρούνται στα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος) είχε ως προορισμό την Σύμη. Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί στις 10:00 από την περιοχή Κάτω Πέτρες της Ρόδου. Τα σκάφη είχαν σαν κυβερνήτες νέους ιστιοπλόους, απόφοιτους της σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του ΑΣΙΑΘΡ. Οι νέοι κυβερνήτες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έχουν διδαχθεί στην Σχολή του  Συλλόγου, υπό την εποπτεία των έμπειρων κυβερνητών των σκαφών. Ο τερματισμός της ιστιοδρομίας έγινε στην νησίδα Σεσκλί, Νότια της Σύμης. Τα αποτελέσματα για τις 2 κλάσεις στις οποίες είχαν χωριστεί τα σκάφη ήταν τα παρακάτω:

1η κλάση

Στην πρώτη θέση το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Αλέξη Χατζηκάρα

Στην δεύτερη θέση το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Γιώργο Τασούλη

Στην τρίτη θέση το σκάφος ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον Μιχαλάκη Βασίλη

Στην τέταρτη θέση το σκάφος DELIGHT I με κυβερνήτη τον Τριανταφύλλου Διαμαντή

Στην πέμπτη θέση το σκάφος ARMIDA με κυβερνήτη την Άννα Σακελαρίδου

Στην έκτη θέση το σκάφος EXCAPE με κυβερνήτη τον Γιάννη Κουτσελίνη

2η κλάση

Στην πρώτη θέση το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Μιχάλη Κασιώτη

Στην δεύτερη θέση το σκάφος DAS BOOT με κυβερνήτη τον Σταματά Σπύρο

Στην τρίτη θέση το σκάφος ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΜΙ με κυβερνήτη τον Κασάπη Κυριάκο

Στην τετάρτη θέση το σκάφος Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα

Την Κυριακή ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη ιστιοδρομία του αγώνα, η οποία ήταν και η τελευταία του Πρωταθλήματος. Η εκκίνηση δόθηκε στις 13:00 από την Περιοχή της Αγίας Μαρίνας της Σύμης. Μετά από λίγες ώρες, τα σκάφη βοηθούμενα από τον βορειοδυτικό άνεμο άρχισαν να τερματίζουν στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου. Την πρώτη θέση κατέλαβε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, δεύτερο ήταν το BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Μανώλη Σπυρίδη και τρίτο ήταν το EXCAPE με κυβερνήτη τον Παύλο Ξανθό.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε το ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2013 που διοργάνωσε ο ΑΣΙΑΘΡ. Μετά από 6 αγώνες και 18 ιστιοδρομίες, Πρωταθλητής αναδείχθηκε το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, δεύτερο αναδείχθηκε το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτες το δίδυμο Αναστάσιο Φώτη και Μανόλη Σπυρίδη και στην τρίτη θέση ήταν το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη.

Τα αποτελέσματα του  αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ καθώς και τα τελικά αποτελέσματα και η κατάταξη του Πρωταθλήματος 2013, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.gr

 

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: